deze cursus wordt tot nader bericht niet georganiseerd

 

 

Deze cursus leert u in drie dagen de (basis) vaardigheden voor het hakken van letters, cijfers en tekens in steen aan. U leert de fascinerende mogelijkheden aan die het overbrengen van een boodschap in steen biedt. In tegenstelling tot de huidige manieren van communicatie overdracht blijft een boodschap in steen zeer lang bewaard tot wel ettelijke duizenden jaren. Deze cursus duurt drie dagen. We werken van 10:00 tot 15:00 uur. De nauwkeurige en beheerste manier van werken die het letterhakken vereist is ook uitstekend te gebruiken bij het vormgeven in steen in het algemeen. Enige ervaring in het bewerken van steen is handig, maar niet echt noodzakelijk.

Koffie, thee, fris en een heerlijke lunch zijn in de cursus inbegrepen. aan het einde van de dag serveren we nog een toastje en een glas wijn of bier om de dag in een ontspannen sfeer af te sluiten.

 

Aandachtspunten zijn het gebruik van gereedschap, de steensoorten, lettertypes en het aanleren van basisvaardigheden. Er wordt geoefend op een door BICK aangeleverde plaat hardsteen. Op die manier leert u onder begeleiding de eerste basisvaardigheden aan.

Gezond en veilig werken is een aandachtspunt. Het gebruik van veiligheidsmiddelen is verplicht. U moet dus zorgen voor een paar beschermende handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker. U kunt dit pakket bij ons in de winkel aanschaffen voor ± € 20. De cursus is inclusief het gebruik van de gereedschappen en het atelier aan de Oudelijns 11 2318 Weelde op ca 3 km van Baarle Nassau. Kosten € 210,-  De plaat hardsteen waar u in gaat werken moet u nog betalen, kosten zijn afhankelijk van het formaat dat u uitkiest maar ca € 40,-